Télikert árnyékolók

A télikertek tetejének és oldalának az árnyékolására használják. A kültéri árnyékoló előnye, hogy forró nyári napokon a hőt már kint felfogja. A beltéri árnyékoló viszont ezzel ellentétbe az időjárásnak nincs kitéve, de a hatásfoka lényegesen kisebb. Mindkét árnyékoló esetében igaz, hogy Ön nagy üvegfelületeket is le tud fedni vele.
Működtetésüket tekintve Ön kézi illetve motoros működtetés közül választhat.

A.     Hagyományos télikert árnyékolók

Védje üvegházát Varisol® télikert árnyékolókkal!

1. Külső, üvegtető feletti árnyékolók

A Varisol W sorozat egy kültéri textil télikert, vagy üvegtető árnyékoló. Különlegessége a szabadalmaztatott kettős rugós ellenfeszítés, melynek segítségével az árnyékoló textil minden állásban ugyanolyan feszes tud lenni.

 Előnyei:

  • Esztétikus megjelenés: Vékony, filigrán profilokból készül.
  • A speciális szabadalmazott rugós ellenfeszítés.
  • Minden RAL-színben elérhető, vagy akár Tiger lakkozással is (érdes felületű desinglakkozás).
  • Motoros működtetés: mivel rendszerint az árnyékoló olyan helyen van felszerelve, ahol a kézi működtetés nehézkes, így az árnyékoló alapesetben vezetékes motoros működtetéssel rendelkezik.

 

2. Üvegtető alatti árnyékolók

 A Varisol T sorozat motoros működtetésű üvegtető, vagy pergola alatti textil árnyékoló. Közvetlenül a védőtető, vagy pergola alá szerelve. A záróléc ezen szerkezet esetén a lefutósínek végéig közlekedik.

Előnyei:

  • Egyszerű, olcsó szerkezet.
  • Mivel védett módon van felszerelve, így nincs kitéve az időjárás viszontagságainak.
  • Minden RAL-színben elérhető, vagy akár Tiger lakkozással is (érdes felületű desinglakkozás).
  • Motoros működtetés: mivel rendszerint az árnyékoló olyan helyen van felszerelve, ahol a kézi működtetés nehézkes, így az árnyékoló motoros működtetéssel rendelkezik. Természetesen rendelhető kézi hajtókaros működtetéssel is.

B.     Zipzáras télikert árnyékolók

A Topfix®  Max a világon az első igazán szél és vízálló télikert vagy pergola szélálló árnyékoló, mely a  Fixscreen®-ekhez hasonlóan árnyékoló széleihez rögzített innovatív zipzár-rendszert alkalmaz, amely állandóan a rendszer oldalsínjeiben tartja az árnyékolót, így biztosítva annak szélállóságát és teljesen zárt állapotban a rovarvédelmet. A Topfix® Max változatos kialakítási lehetőségeinek, hatalmas szövet színválasztékának köszönhetően szinte bármilyen építészeti környezetbe harmonikusan illeszthető.

A szerkezet rendelhető szabadon álló (pergola esetén Topfix® Max F) szerkezetek árnyékolására is. Ebben az esetben a szerkezet vízzáró textillel van ellátva, az eső vizet a zárólécen keresztül az oldalsó lefutó síneken vezeti ki a szerkezet végéig.

Comments are closed.

error: Ez szerzői joggal védett anyag!