Üvegkorlát

Az üvegkorlát esztétikailag egy szimbolikus térelválasztó, miközben fizikai akadályt képez, és betölti a korlát biztonsági szerepét.

Az üvegkorlát adja a lépcső illetve a galéria számára a könnyedséget, a nyitottságot és a fényt.

Pontmegfogásos üvegkorlátnál nincs szükség oszlopos tartószerkezetre, csupán rozsdamentes pontmegfogókra. A legnépszerűbb típus a korlátépítésben. Nagyon modern hatás érhető el, a „láthatatlan rögzítés” alkalmazásával. Kivitelezése borzasztóan egyszerű, az üvegtáblán elhelyezett furatokon keresztül, oldalról, a födémbe csavarozva történik. A pontmegfogók szintén rozsdamentes anyagúak, nem rozsdásodnak. Az üvegtáblák minden esetben edzett-ragasztott biztonsági üvegből készülnek, a maximális biztonság érdekében.

Vonal menti rögzítés, U - profilba sorolt korlátok. Hasonlóan a pontmegfogásos korlátokhoz, itt sincs szükség, a függőleges tartó oszlopokra. Az üvegtáblák alsó élük mentén kerülnek rögzítésre, ezt nevezzük vonal menti rögzítésnek. A rögzítés csavarozás nélkül, furatmentesen történik, vastagsága általában 12, 16 és 20mm szokott lenni. A rögzítő szerkezet lehet gyári alumínium profil, eloxált felülettel, vagy egyedileg készített rozsdamentes anyagú, szálcsiszolt felületű.

Oszlopos kialakításnál az oszlopok rozsdamentes acélból gyártottak, a korlátmegfogók fogják közre a méretre gyártott üvegtáblákat. Az „üvegbetétek” minden esetben ragasztott biztonsági üvegből készülnek, a maximális biztonság érdekében. Elegáns, könnyen tisztítható, örökéletű, nem rozsdásodik, egyszerűségéből adódóan nem megy tönkre, bárhol felépíthető, kérhető kapaszkodóval, vagy kapaszkodó nélkül is.

Comments are closed.

error: Ez szerzői joggal védett anyag!