Üvegajtó

Portál üvegek és üvegfalak, kül- és beltérben egyaránt megjelennek. A modern építészetben a járható üvegek használata napról napra nagyobb teret hódít. Egyre több helyen alkalmazzák födémáttörések lefedésére, üveghidak, üveglépcsők, teraszok tervezésénél. Szerkezetét edzett, vagy normál síküveglapok alkotják. Teherbíró képességét a rétegek száma, és azok vastagsága határozza meg. Az üveglapok között több réteg biztonsági fólia található, melyeket laminálással juttatunk az üvegek közé. Mindezeknek köszönhetően a kapott üvegszerkezet rugalmassága, és teherbíró képessége a sokszorosára nő.

 

Üvegajtók – nyíló és toló üvegajtók

Modern berendezésű helyiségekhez, térelválasztókhoz és üvegportálokhoz remekül illeszkedő megoldás: Keret nélküli edzett üvegfelületek: üvegajtók, üvegkorlátok. Az üvegajtó fényáteresztő képességének köszönhetően, a terek egymástól való elzártságát, optika hatása révén a bezártság érzetet csökkenti.

Az üvegajtó egyedisége és dekorativitása mellett épp olyan ellenálló és hosszú élettartamú, mint egy hagyományos nyílászáró, sőt: a vizes helyiségekbe célszerűbb megoldás, mint pl. a fa, mert az üvegajtó nem vetemedik, nem korhad, nem deformálódik a gőz hatására, és nem szükséges hozzá felületkezelés.

Az üvegajtó fényáteresztő képességének köszönhetően, a terek egymástól való elzártságát, optika hatása révén a bezártság érzetet csökkenti. Elegáns megjelenése különleges hangulatot teremt a helyiségben, mivel az üvegajtó átengedi a fényt.

Az üvegajtó egyszerűen beszerelhető; bontási munkálatok nélkül, a falra rögzíthető.

A tolóajtó korszerű, és esztétikus. Praktikussága, és minimális helyigénye miatt a tervezők, és belső építészek nagy szeretettel alkalmazzák. Egyedi üvegajtó készítése során lehetőség van bármilyen minta elkészítésére, ezzel valóban egyedi jelleget kap minden üvegajtó!

Gyártásukhoz mérettől függően 8, illetve 10mm vastag edzett üveget használunk, mely lehet víztiszta, vagy savmaratott, anyagában színezett zöld, szürke, bronzszínű.

Comments are closed.

error: Ez szerzői joggal védett anyag!